Koppeling met Kijksluiter

De koppeling tussen Loxis en Kijksluiter is uitgebreid en verbeterd. De meer geavanceerde versie stelt u in staat om op veilige wijze medicatie specifieke informatie naar de patiënt te sturen.

De patiënt ontvangt een mail met daarin een link. Nadat op de link is geklikt, wordt om een persoonlijke code gevraagd. Deze code wordt separaat verstuurd via een sms. Nadat de code is ingevuld, ontvangt de patiënt medicatie specifieke informatie. Deze systematiek voldoet aan de nieuwe privacy wetgeving.

De nieuwe koppeling is vanaf 1 januari beschikbaar voor Loxis in combinatie met Pharmacom. Voor CGM in combinatie met Loxis en PI-Farma geldt dat de koppeling in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar is.

Met de koppeling voldoet u aan de voorwaarden voor de opslag van Zilveren Kruis (geen extra handelingen aan de balie). Het enige dat u hoeft te doen is bij de afgifte aangeven of de link naar Kijksluiter wel of niet naar de patiënt gestuurd wordt. Vanaf het tweede kwartaal van 2019 is het ook mogelijk om de link standaard te versturen bij een eerste uitgifte.

Let op. Het is wel belangrijk dat u zich voor 1 november aanmeldt bij Stichting Kijksluiter om in 2019 in aanmerking te komen voor de opslag van Zilveren Kruis. Zij zorgen er dan voor dat u per 1 januari aan de slag kunt.