LEAN

Wilt u Lean of volgens de Flow werken in uw apotheek? PI-Farma ondersteunt u hierbij. Per werkplek in uw apotheek ontwikkelt u een flexibele werkwijze waarbij uw cliënten centraal staan en zo min mogelijk tijd en materialen worden verspild.

Op dit moment ondersteunt PI-Farma de volgende werkwijzen. Deze werkwijzen zijn per werkplek in te stellen:

  • Bulk, in bulk aanschrijven stelt u voornamelijk in bij werkplekken buiten de balie om en met herhaalmedicatie. Omdat herhaalmedicatie (meestal) hetzelfde blijft zit er tijd tussen het aanschrijven en uitvullen, met de bulk-optie werkt men vooruit. Als een recept is aangeschreven en akkoord gegeven is opent PI-Farma direct het volgende recept. Op deze manier wordt recept na recept aangeschreven.
  • Direct uitvullen, apotheken die een robot gebruiken voor het verwerken van recepten gebruiken deze functionaliteit. Na het aanschrijven gaat het recept direct naar uitvullen. Deze instelling is ook handig voor assistentes die het hele proces van het klaarmaken van een recept doorlopen.
  • Naar lijst, deze functionaliteit gebruikt men vooral aan de balie. Na het aanschrijven van een recept keert PI-Farma terug naar de lijst met aan te schrijven recepten. Eenmalig schrijft men een recept aan. Bij uitvullen gaat dit op dezelfde manier, na het uitvullen van een recept keer je terug naar de lijst met uit te vullen recepten.

Zijn Lean en Flow onbekend voor u? Geen probleem! Wij ondersteunen u graag bij het efficiënt inrichten van processen in uw apotheek.
Meer informatie over Lean en Flow kunt u hier vinden.