PI-Farma: de laatste ontwikkelingen

In de afgelopen maanden zijn de voordelen van PI-Farma steeds zichtbaarder geworden. We informeren u graag over de nieuwe manier van werken: Papierloos.

Op dit moment werken veel apotheken met PI-Farma volledig papierloos. Naar volle tevredenheid en met goed resultaat. Onze ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden PI-Farma in samenwerking met apothekers geoptimaliseerd.

Geprinte recepten behoren tot het verleden. Alleen etiketten en toebehoren zoals folders, kwitanties en herhaalbriefjes worden geprint. Receptcontrole vindt plaats in de receptcontrole app op de iPad. Het inscannen van afgeleverde recepten is hierdoor overbodig. De volledig digitale werkwijze zorgt voor meer efficiency en significante kostenbesparingen.

PI-Farma is er klaar voor om breed uitgerold te worden.

Implementatie vereenvoudigd 

De afgelopen periode hebben wij veel ervaring opgedaan met het implementeren van papierloos werken. Wij zien dat assistenten moeten wennen aan de nieuwe werkwijze. Ingesleten procedures verlopen opeens anders.  Om het gewenningsproces natuurlijk te laten verlopen, bieden wij een implementatie aan die bestaat uit twee fases:

  1.  PI-Farma ’Papier’ – categorisering en prioritering
  2.  PI-Farma ’Papierloos’

Tussen Fase 1 en 2 zit twee tot zes weken.